\require{AMSmath} Bereken a en b Gegeven is de functie:f(x)=a·sin(bx-$\pi$/2)De grafiek van f snijdt de y-as in het punt (0,-2)Het volledig origineel van 0 van f is{x|x=$\pi$/6+k·$\pi$/3, k element van z} Bereken a en b.Voor a heb ik:f(0)=a sin(bx-$\pi$/2)asin (-$\pi$/2)=-2a(-1)=-2a=2Hoe bereken ik nu b? mboudd Leerling mbo - maandag 24 december 2018 Antwoord 1.$\eqalign{ & f(x) = a \cdot \sin \left( {bx - \frac{1}{2}\pi } \right) \cr & (0, - 2)\,\,invullen \cr & a \cdot \sin \left( {b \cdot 0 - \frac{1}{2}\pi } \right) = - 2 \cr & a \cdot \sin \left( { - \frac{1}{2}\pi } \right) = - 2 \cr & a \cdot - 1 = - 2 \cr & a = 2 \cr & \cr}$Dat klopt!2.$\eqalign{ & f(x) = a \cdot \sin \left( {bx - \frac{1}{2}\pi } \right) \cr & \left( {\frac{1}{6}\pi ,0} \right)\,\,\,invullen: \cr & 2 \cdot \sin \left( {b \cdot \frac{1}{6}\pi - \frac{1}{2}\pi } \right) = 0 \cr & \sin \left( {b \cdot \frac{1}{6}\pi - \frac{1}{2}\pi } \right) = 0 \cr & b \cdot \frac{1}{6}\pi - \frac{1}{2}\pi = 0 \cr & b \cdot \frac{1}{6}\pi = \frac{1}{2}\pi \cr & b = 3 \cr}$Dat valt nog mee... toch? De rest van de nulpunten krijg je er gratis bij... WvR maandag 24 december 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven is de functie:f(x)=a·sin(bx-$\pi$/2)De grafiek van f snijdt de y-as in het punt (0,-2)Het volledig origineel van 0 van f is{x|x=$\pi$/6+k·$\pi$/3, k element van z} Bereken a en b.Voor a heb ik:f(0)=a sin(bx-$\pi$/2)asin (-$\pi$/2)=-2a(-1)=-2a=2Hoe bereken ik nu b? mboudd Leerling mbo - maandag 24 december 2018
mboudd Leerling mbo - maandag 24 december 2018
1.$\eqalign{ & f(x) = a \cdot \sin \left( {bx - \frac{1}{2}\pi } \right) \cr & (0, - 2)\,\,invullen \cr & a \cdot \sin \left( {b \cdot 0 - \frac{1}{2}\pi } \right) = - 2 \cr & a \cdot \sin \left( { - \frac{1}{2}\pi } \right) = - 2 \cr & a \cdot - 1 = - 2 \cr & a = 2 \cr & \cr}$Dat klopt!2.$\eqalign{ & f(x) = a \cdot \sin \left( {bx - \frac{1}{2}\pi } \right) \cr & \left( {\frac{1}{6}\pi ,0} \right)\,\,\,invullen: \cr & 2 \cdot \sin \left( {b \cdot \frac{1}{6}\pi - \frac{1}{2}\pi } \right) = 0 \cr & \sin \left( {b \cdot \frac{1}{6}\pi - \frac{1}{2}\pi } \right) = 0 \cr & b \cdot \frac{1}{6}\pi - \frac{1}{2}\pi = 0 \cr & b \cdot \frac{1}{6}\pi = \frac{1}{2}\pi \cr & b = 3 \cr}$Dat valt nog mee... toch? De rest van de nulpunten krijg je er gratis bij... WvR maandag 24 december 2018
WvR maandag 24 december 2018
©2001-2024 WisFaq