Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Uitwerking Napels

Is in de uitwerking d=201-91=110 die 201 het aantal dagen dat de temperatuur stijgt van 19 januari tot 20 juli? Ik zie niet zo goed hoe ze hier aan komen. Ook die 91 zie ik niet.

Mboudd
Leerling mbo - zaterdag 22 december 2018

Antwoord

Als 1 januari nummer 1 is dan is 20 juli de 201e dag. Tussen de hoogste en laagste temperatuur zitten 182 dagen dus een kwart periode (daar was ie weer!) is 91 dagen. Kortom het 'startpunt' ligt bij n=110. Opgelost...

WvR
zaterdag 22 december 2018

©2001-2024 WisFaq