Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formules van sinusoiden

Ik begrijp de uitwerking bij 3 niet om te bepalen dat ie 1/4 naar links is verschoven met de tekst er nog bij van 3/4·3=11/4 waarom nemen ze voor T de periode van de sinus t gaat hier toch om een cosinus

mboudd
Leerling mbo - vrijdag 21 december 2018

Antwoord

Het gaat om het getal bij het vraagteken, dat wil zeggen het startpunt. Dat punt ligt een kwart periode van de sinus die loopt van t=-1 naar t=2. De breedte is 3 en dan een kwart daarvan 3/4 zodat je uitkomt bij $x=-\frac{1}{4}$.

Die $1\frac{1}{4}$ moet natuurlijk $2\frac{1}{4}$ zijn zodat als je terugrekent van af $x=2$ je (ook) uitkomt bij $x=-\frac{1}{4}$. Dat zal nog even veranderen...

Lukt het verder zo?

WvR
vrijdag 21 december 2018

 Re: Formules van sinusoiden 

©2001-2024 WisFaq