Meer informatie over wiskunde voor blinden en slechtzienden vind je op de site eduvip.nl en zoek dan op wiskunde. Vaak worden toetsen en boeken omgezet naar een versie dan kan worden voorgelezen. Hiervoor wordt geen braille maar een lineaire notatie gebruikt (WND) die vergelijkbaar is met Excel (maar niet helemaal). Dit staat allemaal uitgelegd op de site eduvip die door Visio wordt onderhouden.
Visio is de organisatie die blinden en slechtzienden begeleidt op scholen, ook op reguliere scholen. Bij ruimtefiguren worden deze vaak ook door de docent als ruimtelijke vorm aangeboden dus een klein model piramide of een blokjes als kubus, een melkpak voor een balk met prisma, enzovoorts.
Dit alles als aanvulling op de braille die ook veel wordt gebruikt, onder andere in speciale voelboeken met daarin alle standaardgrafieken.
Lonnek
Docent - woensdag 19 december 2018
Antwoord
Een mooie en nuttige aanvulling op het antwoord op de oorspronkelijk gestelde vraag.
Het is goed je weer eens te realiseren dat zien niet een vanzelfsprekendheid voor iedereen is, maar dat er hulpmiddelen zijn die ook een vak als wiskunde toegankelijk maken voor iedereen.