Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmen

De vraag is: log10 · log10000 = ?

Ik weet niet hoe ik deze vraag moet oplossen , ik weet wel dat log10= 1 en log10000= 4 maar moet ik deze 2 getallen (4 en 1) dan vermenigvuldigen of optellen? Is er hier een rekenregel voor?

leop
Student Hoger Onderwijs België - maandag 17 december 2018

Antwoord

Je krijgt:

log(10) · log(10000) = 1 · 4 = 4

Op Rekenregels voor logaritmen staan allerlei rekenregels. Als je die helemaal doorgrondt dan ben je al een eind op weg.

WvR
maandag 17 december 2018

©2001-2024 WisFaq