\require{AMSmath} De afgeleide f(x)=(2x2+3)2g(t)=((7t+6)/(5-3t))5Bepaal de afgeleide en herleid. Iemand kun me helpen?5. Rekenregels voor het differentiëren Nunchi Student hbo - donderdag 13 december 2018 Antwoord Je gebruikt hier de kettingregel.Voorbeeld 1$\eqalign{ & f(x) = \left( {2x^2 + 3} \right)^2 \cr & f'(x) = 2 \cdot \left( {2x^2 + 3} \right) \cdot 4x \cr & f'(x) = 8x\left( {2x^2 + 3} \right) \cr}$Je kunt $f'$ eventueel ook schrijven als:$f'(x) = 16x^3 + 24x$Voorbeeld 2$\eqalign{g(t) = \left( {\frac{{7t + 6}}{{5 - 3t}}} \right)^5}$Je gebruikt hierbij de quotiëntregel en de kettingregel.$\eqalign{ & g(t) = \left( {\frac{{7t + 6}}{{5 - 3t}}} \right)^5 \cr & g'(t) = 5 \cdot \left( {\frac{{7t + 6}}{{5 - 3t}}} \right)^4 \cdot \frac{{7\left( {5 - 3t} \right) - \left( {7t + 6} \right) \cdot - 3}}{{\left( {5 - 3t} \right)^2 }} \cr & g'(t) = 5 \cdot \left( {\frac{{7t + 6}}{{5 - 3t}}} \right)^4 \cdot \frac{{35 - 21t + 21t + 18}}{{\left( {5 - 3t} \right)^2 }} \cr & g'(t) = 5 \cdot \left( {\frac{{7t + 6}}{{5 - 3t}}} \right)^4 \cdot \frac{{53}}{{\left( {5 - 3t} \right)^2 }} \cr & g'(t) = 265 \cdot \frac{{\left( {7t + 6} \right)^4 }}{{\left( {5 - 3t} \right)^6 }} \cr}$Lukt dat zo?NaschriftJe notatie bij het tweede voorbeeld was niet helemaal duidelijk. Ik heb er twee stel haakjes aan toegevoegd. Schrijf haakjes om misverstanden te voorkomen. WvR donderdag 13 december 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
f(x)=(2x2+3)2g(t)=((7t+6)/(5-3t))5Bepaal de afgeleide en herleid. Iemand kun me helpen?5. Rekenregels voor het differentiëren Nunchi Student hbo - donderdag 13 december 2018
Nunchi Student hbo - donderdag 13 december 2018
Je gebruikt hier de kettingregel.Voorbeeld 1$\eqalign{ & f(x) = \left( {2x^2 + 3} \right)^2 \cr & f'(x) = 2 \cdot \left( {2x^2 + 3} \right) \cdot 4x \cr & f'(x) = 8x\left( {2x^2 + 3} \right) \cr}$Je kunt $f'$ eventueel ook schrijven als:$f'(x) = 16x^3 + 24x$Voorbeeld 2$\eqalign{g(t) = \left( {\frac{{7t + 6}}{{5 - 3t}}} \right)^5}$Je gebruikt hierbij de quotiëntregel en de kettingregel.$\eqalign{ & g(t) = \left( {\frac{{7t + 6}}{{5 - 3t}}} \right)^5 \cr & g'(t) = 5 \cdot \left( {\frac{{7t + 6}}{{5 - 3t}}} \right)^4 \cdot \frac{{7\left( {5 - 3t} \right) - \left( {7t + 6} \right) \cdot - 3}}{{\left( {5 - 3t} \right)^2 }} \cr & g'(t) = 5 \cdot \left( {\frac{{7t + 6}}{{5 - 3t}}} \right)^4 \cdot \frac{{35 - 21t + 21t + 18}}{{\left( {5 - 3t} \right)^2 }} \cr & g'(t) = 5 \cdot \left( {\frac{{7t + 6}}{{5 - 3t}}} \right)^4 \cdot \frac{{53}}{{\left( {5 - 3t} \right)^2 }} \cr & g'(t) = 265 \cdot \frac{{\left( {7t + 6} \right)^4 }}{{\left( {5 - 3t} \right)^6 }} \cr}$Lukt dat zo?NaschriftJe notatie bij het tweede voorbeeld was niet helemaal duidelijk. Ik heb er twee stel haakjes aan toegevoegd. Schrijf haakjes om misverstanden te voorkomen. WvR donderdag 13 december 2018
WvR donderdag 13 december 2018
©2001-2024 WisFaq