Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 87234 

Re: X oplossen uit een goniometriche vergelijking

Ok,:

stap 1: eerst de noemer formule toepassen sin(a-b)=sinacosb-cosasinb:
sincos($\pi$/6)-cosxsin($\pi$/6)=
1/2√3sinx-1/2cosx (1)

stap 2: teller vereenvoudigen:
cos2x-cos($\pi$/3)=cos2x-1/2 (2)

dus krijg ik:cos2x-1/2/(1/2√3sinx-1/2cosx
alsiknu teller en noemer met noemer vermenigvuldig word t alleen ingewikkelder:

cos2x-1/2·1/2√3sinx-1/2cosx/(1/2√3sinx-1/2cosx)2

mboudd
Leerling mbo - zaterdag 8 december 2018

Antwoord

Sorry, maar ik vind je het bijzonder irritant dat het je niet lukt netjes te noteren en geen schrijffouten te maken. In je laatste regel bijvoorbeeld zie ik niet eens een "=".

Lees mijn 3 stappen nog eens goed en probeer eens net te werken en ze juist toe te passen. Dus niet teller en noemer met noemer vermenigvuldigen, maar beide leden met noemer vermenigvuldigen. Het kan best even wat ingewikkelder worden, maar als je net en zorgvuldig werkt zul je zien dat je netjes in factoren kan ontbinden.

js2
zaterdag 8 december 2018

 Re: Re: X oplossen uit een goniometriche vergelijking 

©2001-2024 WisFaq