Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 62263 

Re: Bepaal p en q zodat de volgende deling opgaat

Zou ik mogen vragen hoe jullie aan dit antwoord komen.
Alvast bedankt

Beyls
Ouder - zondag 2 december 2018

Antwoord

De noemer kun je ontbinden in (x-2)(x+1)

Wanneer je nu in de teller een ontbinding kunt maken van de vorm
(x-2)(x+1)(.......) dan kun je de factoren in de noemer wegdelen tegen dezelfde factoren in de teller.

Aan de tellerontbinding zie je dat x=2 en x=-1 nulpunten van de teller zijn.

Vul deze twee getallen daarom in de teller in en laat er 0 uitkomen.

De twee vergelijkingen in p en q die je daardoor krijgt, los je snel op.
Ik kreeg p=3 en q=10.

MBL
maandag 3 december 2018

©2001-2024 WisFaq