Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cosinus en sinus

Hallo
Ik zit vast aan een oefening. Ik denk dat ik snap wat ze ermee willen zeggen maar ik snap niet hoe ik het zonder rekenmachine moet gaan zoeken.

sin b = 5/13 en $\pi$/2 $<$ b $<$ $\pi$
cos a = -√3/2 en $\pi$/2 $<$ a $<$ $\pi$

Ik weet dat ik in mijn cirkel moet gaan kijken. En dat mijn b kleiner is dan 180 en groter dan 90. En voor cos weet ik dat mijn a groter is dan 270 en kleiner 180. Maar hoe ik nu een waarde kan krijgen lijkt mij vrij moeilijk.
  • Bereken sin(b-a) zonder a en b te berekenen.
Zou u mij hierbij willen helpen?

Amber
3de graad ASO - zondag 2 december 2018

Antwoord

Bepaal $\sin(a)$ en $\cos(b)$ en gebruik:

$\sin(b-a)=\sin(b)\cos(a)-\cos(b)\sin(a)$

Lukt het dan?

WvR
zondag 2 december 2018

©2001-2024 WisFaq