Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 87189 

Re: Re: Re: Los op met de oplosformules

Ok na uitwerken krijg ik tanx=1/2√2-1
Voor x krijg geen mooie hoek
Raar in het snwboek stast juist tanx=1/3√3 v tanx=1+1/2√2

??

Mboudd
Leerling mbo - zondag 2 december 2018

Antwoord

$\tan x=\sqrt{3}/3$ betekent dat $\pi/6$ een oplossing zou moeten zijn, maar als je deze invult in de oorspronkelijke vergelijking blijkt dat niet waar te zijn. Ik zou dat snwboek niet teveel geloven.
Of jij zou ergens een schrijffout gemaakt moeten hebben.

js2
zondag 2 december 2018

©2001-2025 WisFaq