\require{AMSmath} Goniometrische berekening Hallo,Ik had een vraag op mijn toets gekregen dat volledig fout was. Zou u mij hierbij helpen?Gegeven: $\eqalign{\sin\alpha=\frac{4}{5}}$ en $\alpha$ behoort tot het eerste kwadrant.Gevraagd: Bereken $3\tan\alpha-5\cos\alpha$Mvg Amber Amber 3de graad ASO - zaterdag 1 december 2018 Antwoord Uit het gegeven $\eqalign{\sin\alpha=\frac{4}{5}}$ kun je afleiden dat $\eqalign{\cos\alpha=\frac{3}{5}}$ en $\eqalign{\tan\alpha=\frac{4}{3}}$, zodat:$\eqalign{3\tan \alpha - 5\cos \alpha = 3 \cdot \frac{4}{3} - 5 \cdot \frac{3}{5} = 4 - 3 = 1}$Denk maar aan een rechthoekige driehoek van 3, 4 en 5. Helpt dat?Zie ook De sinus en cosinus als tangens wordt gegeven WvR zaterdag 1 december 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik had een vraag op mijn toets gekregen dat volledig fout was. Zou u mij hierbij helpen?Gegeven: $\eqalign{\sin\alpha=\frac{4}{5}}$ en $\alpha$ behoort tot het eerste kwadrant.Gevraagd: Bereken $3\tan\alpha-5\cos\alpha$Mvg Amber Amber 3de graad ASO - zaterdag 1 december 2018
Amber 3de graad ASO - zaterdag 1 december 2018
Uit het gegeven $\eqalign{\sin\alpha=\frac{4}{5}}$ kun je afleiden dat $\eqalign{\cos\alpha=\frac{3}{5}}$ en $\eqalign{\tan\alpha=\frac{4}{3}}$, zodat:$\eqalign{3\tan \alpha - 5\cos \alpha = 3 \cdot \frac{4}{3} - 5 \cdot \frac{3}{5} = 4 - 3 = 1}$Denk maar aan een rechthoekige driehoek van 3, 4 en 5. Helpt dat?Zie ook De sinus en cosinus als tangens wordt gegeven WvR zaterdag 1 december 2018
WvR zaterdag 1 december 2018
©2001-2024 WisFaq