\require{AMSmath} Parabolen Ik heb een PO, en daar moet ik de -b/2a formule afleiden, kunt u mij helpen? alvast bedankt David Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 18 maart 2003 Antwoord Hallo, De formule -b/2a gebruik je om het laagste (of hoogste) punt van de grafiek te vinden. bij de functie f(x)=3x2+2x+1 geldt: a=3 en b=2 -b/2a = -2/6 = -1/3. f(-1/3)= 2/3. De top van de grafiek ligt dus op het punt (-1/3,2/3) pl dinsdag 18 maart 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb een PO, en daar moet ik de -b/2a formule afleiden, kunt u mij helpen? alvast bedankt David Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 18 maart 2003
David Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 18 maart 2003
Hallo, De formule -b/2a gebruik je om het laagste (of hoogste) punt van de grafiek te vinden. bij de functie f(x)=3x2+2x+1 geldt: a=3 en b=2 -b/2a = -2/6 = -1/3. f(-1/3)= 2/3. De top van de grafiek ligt dus op het punt (-1/3,2/3) pl dinsdag 18 maart 2003
pl dinsdag 18 maart 2003
©2001-2024 WisFaq