\require{AMSmath} Puntsymmetrie Punsymmetrie in O berekenen met formuleF (x)= cos2 (x) × sin (x)Loop een beetje vast. Heb wel al f (-p) in formule uitgerekend. Sad Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 27 november 2018 Antwoord Beste Sad,Als $f(x)=\cos^2x\sin x$, dan is:$$f(-x)=\cos^2(-x)\sin(-x)=-\cos^2x\sin x=-f(x)$$omdat $\cos(-x)=\cos(x)$ maar $\sin(-x)=-\sin(x)$.Je ziet dus dat $f(-x)=-f(x)$, dus?mvg,Tom td dinsdag 27 november 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Punsymmetrie in O berekenen met formuleF (x)= cos2 (x) × sin (x)Loop een beetje vast. Heb wel al f (-p) in formule uitgerekend. Sad Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 27 november 2018
Sad Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 27 november 2018
Beste Sad,Als $f(x)=\cos^2x\sin x$, dan is:$$f(-x)=\cos^2(-x)\sin(-x)=-\cos^2x\sin x=-f(x)$$omdat $\cos(-x)=\cos(x)$ maar $\sin(-x)=-\sin(x)$.Je ziet dus dat $f(-x)=-f(x)$, dus?mvg,Tom td dinsdag 27 november 2018
td dinsdag 27 november 2018
©2001-2024 WisFaq