\require{AMSmath} Breuken met letters optellen of aftrekken Vereenvoudig de breuk: (8x/(x-y))-(5y/(y-x)) Henk Student hbo - zondag 25 november 2018 Antwoord Gelijknamig maken wil nog wel 's helpen: $ \eqalign{ & \frac{{8x}} {{x - y}} - \frac{{5y}} {{y - x}} = \cr & \frac{{8x}} {{x - y}} + \frac{{5y}} {{x - y}} = \cr & \frac{{8x + 5y}} {{x - y}} \cr} $ Meer moet het niet zijn... WvR zondag 25 november 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Vereenvoudig de breuk: (8x/(x-y))-(5y/(y-x)) Henk Student hbo - zondag 25 november 2018
Henk Student hbo - zondag 25 november 2018
Gelijknamig maken wil nog wel 's helpen: $ \eqalign{ & \frac{{8x}} {{x - y}} - \frac{{5y}} {{y - x}} = \cr & \frac{{8x}} {{x - y}} + \frac{{5y}} {{x - y}} = \cr & \frac{{8x + 5y}} {{x - y}} \cr} $ Meer moet het niet zijn... WvR zondag 25 november 2018
WvR zondag 25 november 2018
©2001-2024 WisFaq