\require{AMSmath} Horizontale asymptoot Gegeven zijn de functiesf(x)= 22x+1 en g(x)=3-2xbepaal Df en Dg en Bf en Bgtoon aan dat de lijn y=3 de horizontale asymptoot is van ga. ik heb: Df=Dg=$\mathbf{R}$ Bf=$\mathbf{R}$ Bg=y$<$3b. hoe toon je dit aan? mboudd Leerling mbo - vrijdag 16 november 2018 Antwoord Je moet 5. exponentiële en logaritmische functie maar 's goed bekijken.a.Het domein van f en g is $\mathbf{R}$.Het bereik van f is $\left\langle {1, \to } \right\rangle$. De macht van 2 'loopt' van 0 tot oneindig, dus $2^{...}+1$ loopt van 1 tot oneindig.Het bereik van g is $\left\langle { \leftarrow ,3} \right\rangle$. De macht loopt van 0 tot oneindig, dus $3-2^{x}$ loopt van 3 naar -oneindig.b.Als $x$ naar -oneindig gaat dan gaat $2^{x}$ naar 0. Dan gaat $3-2^{x}$ naar 3. $y=3$ is een horizontale asymptoot. Denk maar aan transformaties. WvR vrijdag 16 november 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven zijn de functiesf(x)= 22x+1 en g(x)=3-2xbepaal Df en Dg en Bf en Bgtoon aan dat de lijn y=3 de horizontale asymptoot is van ga. ik heb: Df=Dg=$\mathbf{R}$ Bf=$\mathbf{R}$ Bg=y$<$3b. hoe toon je dit aan? mboudd Leerling mbo - vrijdag 16 november 2018
mboudd Leerling mbo - vrijdag 16 november 2018
Je moet 5. exponentiële en logaritmische functie maar 's goed bekijken.a.Het domein van f en g is $\mathbf{R}$.Het bereik van f is $\left\langle {1, \to } \right\rangle$. De macht van 2 'loopt' van 0 tot oneindig, dus $2^{...}+1$ loopt van 1 tot oneindig.Het bereik van g is $\left\langle { \leftarrow ,3} \right\rangle$. De macht loopt van 0 tot oneindig, dus $3-2^{x}$ loopt van 3 naar -oneindig.b.Als $x$ naar -oneindig gaat dan gaat $2^{x}$ naar 0. Dan gaat $3-2^{x}$ naar 3. $y=3$ is een horizontale asymptoot. Denk maar aan transformaties. WvR vrijdag 16 november 2018
WvR vrijdag 16 november 2018
©2001-2024 WisFaq