Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 87118 

Re: Ongelijkheid oplossen

't gaat me een beetje te snel hoe weet je nou bijvoorbeeld dat als A$\geq$0 en B$\leq$0 x$\geq$0 dat dat oplevert x$\geq$1/2 en 2$\leq$x$<$3 vooral die tweede vind ik moeillijk zo te zien moet je en schets maken of zo om te weten dat ie daar tussen 2 en 3 zit

mboudd
Leerling mbo - donderdag 15 november 2018

Antwoord

In het geval A$\ge$0 en B$\le$0 moet je dus oplossen:
log(2x)$\ge$0 en log(3-x)$\le$0
Even die tweede: hopelijk weet je dat log(u)$\le$0 als 0$<$u$\le$1. Plot anders maar eens de grafiek van log.
Uit 0$<$u$\le$1 haal je 0$<$3-x$\le$1 .
Oftewel: 3-x$>$0, dus x$<$3 en 3-x$\le$1, dus x$\ge$2 samen 2$<$x$\le$3

Overigens kun je inderdaad best eens zo'n grafiek plotten.

hk
vrijdag 16 november 2018

©2001-2024 WisFaq