Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiele vergelijking oplossen

In een opgave staat:

Los grafisch op:

2x=x+1

nu staat er in t antwoord x=0 en x=1 bij een schets van de grafieken zie ik dit ook, kan je de vergelijking ook algebraisch oplossen ik zie her namelijk geen tweedegraadsvergelijking.zodat ik kan zeggen 2x = y

mboudd
Leerling mbo - woensdag 14 november 2018

Antwoord

De $x$ staat in de exponent maar ook 'op de grond'. Dit soort vergelijkingen hebben zelden een 'algebraische' oplossing. Er stond niet voor niets 'los grafisch op'.

Zie ook Snijpuntbepaling

WvR
donderdag 15 november 2018

©2001-2024 WisFaq