\require{AMSmath} Finv bepalen van een functie maak ik hier ergens een fout of is mijn antwoord juist:gegeven is de functie f(x)=(e-x)+5a Bepaal finvb Teken de grafieken van f en finv in één figuura. y=(e-x)+5finv: x=(e-y)+5 x-5=e-y ln(x-5)=ln(e-y)ln(x-5) =-yln(e)-y =ln(x-5)/ln(e)y =-ln(x-5)/ln(e)y = ln(x-5)-1y =1/ln(x-5)In het boek staat y=ln1/(x-5)Volgens mij is dat net iets anders? mboudd Leerling mbo - zondag 11 november 2018 Antwoord Volgens mij kom je als volgt bij de inverse functie:y=e-x+5finv: x=e-y+5x-5=e-yln(x-5)=ln(e-y)ln(x-5)=-y·ln(e)ln(x-5)=-yy=-ln(x-5)y=ln(x-5)-1y=ln(1/(x-5))In jouw weergave van het antwoord uit het boek ontbreken twee haakjes. GHvD zondag 11 november 2018 Re: Finv bepalen van een functie ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
maak ik hier ergens een fout of is mijn antwoord juist:gegeven is de functie f(x)=(e-x)+5a Bepaal finvb Teken de grafieken van f en finv in één figuura. y=(e-x)+5finv: x=(e-y)+5 x-5=e-y ln(x-5)=ln(e-y)ln(x-5) =-yln(e)-y =ln(x-5)/ln(e)y =-ln(x-5)/ln(e)y = ln(x-5)-1y =1/ln(x-5)In het boek staat y=ln1/(x-5)Volgens mij is dat net iets anders? mboudd Leerling mbo - zondag 11 november 2018
mboudd Leerling mbo - zondag 11 november 2018
Volgens mij kom je als volgt bij de inverse functie:y=e-x+5finv: x=e-y+5x-5=e-yln(x-5)=ln(e-y)ln(x-5)=-y·ln(e)ln(x-5)=-yy=-ln(x-5)y=ln(x-5)-1y=ln(1/(x-5))In jouw weergave van het antwoord uit het boek ontbreken twee haakjes. GHvD zondag 11 november 2018
GHvD zondag 11 november 2018
©2001-2024 WisFaq