\require{AMSmath} f en finv van een logaritmische functie Ik kom bij de volgende opgave vast te zitten bij bepalen van $f_{inv}$:Functie $f$ is bepaald door: alog3xBereken $a$ voor x=1/9 en y=-1Neem $a=3$ en bepaal $f_{inv}$teken de grafiek $f$ en $f_{inv}$ in één figuur.alog1/3=-1 $\to$ a=3y3log3xx=3log 3yx=3log33=3 (dit blijkt fout te zijn volgens het boek) mboudd Leerling mbo - zondag 11 november 2018 Antwoord Gegeven: $f(x)=^3\log(3x)$Gevraagd; $f_{inv}$Verwissel de $x$ en de $y$ en schrijf de inverse als $y$ uitgedrukt in $x$:$\eqalign{ & x = ^3\log (3y) \cr & 3^x = 3^{{}^3\log (3y)} \cr & 3^x = 3y \cr & y = \frac{1}{3} \cdot 3^x \cr & y = 3^{x - 1} \cr}$Helpt dat? WvR zondag 11 november 2018 Re: f en finv van een logaritmische functie ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kom bij de volgende opgave vast te zitten bij bepalen van $f_{inv}$:Functie $f$ is bepaald door: alog3xBereken $a$ voor x=1/9 en y=-1Neem $a=3$ en bepaal $f_{inv}$teken de grafiek $f$ en $f_{inv}$ in één figuur.alog1/3=-1 $\to$ a=3y3log3xx=3log 3yx=3log33=3 (dit blijkt fout te zijn volgens het boek) mboudd Leerling mbo - zondag 11 november 2018
mboudd Leerling mbo - zondag 11 november 2018
Gegeven: $f(x)=^3\log(3x)$Gevraagd; $f_{inv}$Verwissel de $x$ en de $y$ en schrijf de inverse als $y$ uitgedrukt in $x$:$\eqalign{ & x = ^3\log (3y) \cr & 3^x = 3^{{}^3\log (3y)} \cr & 3^x = 3y \cr & y = \frac{1}{3} \cdot 3^x \cr & y = 3^{x - 1} \cr}$Helpt dat? WvR zondag 11 november 2018
WvR zondag 11 november 2018
©2001-2024 WisFaq