\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 87037 Re: Kleinste kwadraten methode De methode die gebruikt moest worden was die van het A-model uit de dictaten van de heer H.Velsink.Aan de hand de eis x2-x1 kon ik wel de juiste A-matrix opstellen.Daar kwam bij mij uiteindelijk dit model uit(Gekopieerd script uit Octave):y=[2.84;15.85;18.80]A=[1,0;-1,1;0,1]a0=[0;0;0]N=A'*As=A'*yxdakje=inv(N)*sydakje=A*xdakje+a0als vereffening gaf dit voor de gevraagde afstanden:xdakje = 2.8767 18.7633Dit heb ik van mijn docent ook bevestigd gekregen dat dit correct was. Daarom, bedankt voor de hulp. Leande Student hbo - donderdag 8 november 2018 Antwoord Prima! kphart vrijdag 9 november 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De methode die gebruikt moest worden was die van het A-model uit de dictaten van de heer H.Velsink.Aan de hand de eis x2-x1 kon ik wel de juiste A-matrix opstellen.Daar kwam bij mij uiteindelijk dit model uit(Gekopieerd script uit Octave):y=[2.84;15.85;18.80]A=[1,0;-1,1;0,1]a0=[0;0;0]N=A'*As=A'*yxdakje=inv(N)*sydakje=A*xdakje+a0als vereffening gaf dit voor de gevraagde afstanden:xdakje = 2.8767 18.7633Dit heb ik van mijn docent ook bevestigd gekregen dat dit correct was. Daarom, bedankt voor de hulp. Leande Student hbo - donderdag 8 november 2018
Leande Student hbo - donderdag 8 november 2018
Prima! kphart vrijdag 9 november 2018
kphart vrijdag 9 november 2018
©2001-2024 WisFaq