Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Schuine asymptoot

De grafiek van de functie f(x) (ax2+bx+1)/(cx2+2x) heeft een vergelijking y=3x-2 als schuine asymptoot
Bepaal a, b en c
Kunt u mij helpen aub?
Alvast bedankt

Mark
3de graad ASO - zondag 4 november 2018

Antwoord

Als $c\neq0$ dan geldt $\lim_{x\to\pm\infty}f(x)=a/c$, dus dan heeft $f$ geen scheve asymptoot. Conclusie: $c=0$.
Nu staat er dus
$$
f(x)=\frac a2x +\frac b2 + \frac1{2x}
$$daaruit zou je af moeten kunnen lezen wat $a$ en $b$ moeten zijn.

kphart
zondag 4 november 2018

©2001-2024 WisFaq