\require{AMSmath} Logaritme berekenen zonder rekenmachine Ik krijg het niet voor elkaar om de volgende logaritme te nemen omdat 12 geen macht is van 288:12log(288√3) mboudd Leerling mbo - zondag 4 november 2018 Antwoord Misschien herken je 288 als 2·144=2·122 zodat je als volgt te werk kunt gaan: $ \eqalign{ & 288\sqrt 3 \cr & 2 \cdot 144\sqrt 3 \cr & 2 \cdot 12^2 \sqrt 3 \cr & 12^2 \cdot 2 \cdot \sqrt 3 \cr & 12^2 \cdot \sqrt {12} \cr & 12^2 \cdot 12^{\frac{1} {2}} \cr & 12^{2\frac{1} {2}} \cr} $ Dus geldt: $ {}^{12}\log \left( {288\sqrt 3 } \right) = 2\frac{1} {2} $ De aanpak is om je uitdrukking te schrijven als een macht van 12. WvR zondag 4 november 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik krijg het niet voor elkaar om de volgende logaritme te nemen omdat 12 geen macht is van 288:12log(288√3) mboudd Leerling mbo - zondag 4 november 2018
mboudd Leerling mbo - zondag 4 november 2018
Misschien herken je 288 als 2·144=2·122 zodat je als volgt te werk kunt gaan: $ \eqalign{ & 288\sqrt 3 \cr & 2 \cdot 144\sqrt 3 \cr & 2 \cdot 12^2 \sqrt 3 \cr & 12^2 \cdot 2 \cdot \sqrt 3 \cr & 12^2 \cdot \sqrt {12} \cr & 12^2 \cdot 12^{\frac{1} {2}} \cr & 12^{2\frac{1} {2}} \cr} $ Dus geldt: $ {}^{12}\log \left( {288\sqrt 3 } \right) = 2\frac{1} {2} $ De aanpak is om je uitdrukking te schrijven als een macht van 12. WvR zondag 4 november 2018
WvR zondag 4 november 2018
©2001-2024 WisFaq