\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 87005 Re: Grafiek modulusfunctie Ja,x$>$2 en x$>$-1x$>$2 en x$<$-1x$<$2 en x$>$-1x$<$2 en x$<$-1Maar nu? Mboudd Leerling mbo - zondag 28 oktober 2018 Antwoord Teken de grafiek van $f(x)=|x-2|+|x+1|$Dat gaat zo:I.Bij $x-2\ge0$ en $x+1\ge0$ gaat de formule over in:$f(x)=x-2+x+1=2x-1$ voor $x\ge2$.II.Bij $x-2\ge0$ en $x+1<0$ gaat de formule over in:$f(x)=x-2-x-1=-3$ voor $x\ge2$ en $x<-1$. Dat kan niet.III.Bij $x-2<0$ en $x+1\ge0$ gaat de formule over in:$f(x)=-x+2+x+1=3$ voor $x<2$ en $x\ge-1$.IV.Bij $x-2<0$ en $x+1<0$ gaat de formule over in:$f(x)=-x+2-x-1=-2x+1$ voor $x<-1$.Je vertaalt de voorwaarden naar een nieuw functievoorschrift zonder absoluutstrepen en je bepaalt voor welk interval de nieuwe formule geldt.Helpt dat?Zie ook Functies met absoluutstrepen WvR zondag 28 oktober 2018 Re: Re: Grafiek modulusfunctie ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ja,x$>$2 en x$>$-1x$>$2 en x$<$-1x$<$2 en x$>$-1x$<$2 en x$<$-1Maar nu? Mboudd Leerling mbo - zondag 28 oktober 2018
Mboudd Leerling mbo - zondag 28 oktober 2018
Teken de grafiek van $f(x)=|x-2|+|x+1|$Dat gaat zo:I.Bij $x-2\ge0$ en $x+1\ge0$ gaat de formule over in:$f(x)=x-2+x+1=2x-1$ voor $x\ge2$.II.Bij $x-2\ge0$ en $x+1<0$ gaat de formule over in:$f(x)=x-2-x-1=-3$ voor $x\ge2$ en $x<-1$. Dat kan niet.III.Bij $x-2<0$ en $x+1\ge0$ gaat de formule over in:$f(x)=-x+2+x+1=3$ voor $x<2$ en $x\ge-1$.IV.Bij $x-2<0$ en $x+1<0$ gaat de formule over in:$f(x)=-x+2-x-1=-2x+1$ voor $x<-1$.Je vertaalt de voorwaarden naar een nieuw functievoorschrift zonder absoluutstrepen en je bepaalt voor welk interval de nieuwe formule geldt.Helpt dat?Zie ook Functies met absoluutstrepen WvR zondag 28 oktober 2018
WvR zondag 28 oktober 2018
©2001-2024 WisFaq