\require{AMSmath} Functie door de toppen van parameters Hoi, ik kom echt niet uit de volgende opgave:Gegeven is de familie functies fp(x)= 2x + (p/x2)Voor welke waarden van p ligt de top van de grafiek links van de y-as?Toon aan dat de toppen van alle grafieken op de lijn met de vergelijking y = 3x liggen. Anna d Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 27 oktober 2018 Antwoord x waarde top : f'(x) = 0 betekent 2-2p/x3 = 0 dus x3=p dus x = 3√py waarde top (invullen) 2·3√p + p/(3√p)2Zoiets dus jadex zaterdag 27 oktober 2018 Re: Functie door de toppen van parameters ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi, ik kom echt niet uit de volgende opgave:Gegeven is de familie functies fp(x)= 2x + (p/x2)Voor welke waarden van p ligt de top van de grafiek links van de y-as?Toon aan dat de toppen van alle grafieken op de lijn met de vergelijking y = 3x liggen. Anna d Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 27 oktober 2018
Anna d Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 27 oktober 2018
x waarde top : f'(x) = 0 betekent 2-2p/x3 = 0 dus x3=p dus x = 3√py waarde top (invullen) 2·3√p + p/(3√p)2Zoiets dus jadex zaterdag 27 oktober 2018
jadex zaterdag 27 oktober 2018
©2001-2024 WisFaq