Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De modulusfunctie

Teken de grafieken van:
f1(x)=√(x-1)2/(x-1)
f2(x)=abs(x)/√x2


Is dit zo goed?

M boud
Leerling mbo - zaterdag 27 oktober 2018

Antwoord

Je eerste grafiek is bijna goed. Dat gevulde stipje boven x = 1 betekent dat x = 1 meedoet. Maar als je x = 1 invult, zie je dat je 0/0 krijgt en dat gaat nou eenmaal niet. Kortom, als je het dichte bolletje open maakt, is het goed.

De tweede grafiek klopt niet. Ten eerste krijg je hier een probleem met x = 0 (vul maar in), maar voor elke andere waarde van x komt er altijd 1 uit.

Je grafiek is daarom een horizontale lijn op hoogte 1 en in het punt (0,1) zit een gaatje.

MBL
zaterdag 27 oktober 2018

©2001-2024 WisFaq