\require{AMSmath} Rekenregels voor logaritmen Hoe bereken je x in de vergelijking:61200 = 10xyRekenregels voor logaritmen Henk v Ouder - vrijdag 26 oktober 2018 Antwoord Je kunt links en rechts de logaritme nemen en dan verder kijken:$\eqalign{ & 6^{1200} = 10^{xy} \cr & \log \left( {6^{1200} } \right) = \log \left( {10^{xy} } \right) \cr & 1200 \cdot \log (6) = xy \cdot \log (10) \cr & x = \frac{{1200 \cdot \log (6)}}{{y \cdot \log (10)}} \cr} $Dat is vooral een kwestie van het toepassen van de rekenregels. Hopelijk helpt dat? WvR vrijdag 26 oktober 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bereken je x in de vergelijking:61200 = 10xyRekenregels voor logaritmen Henk v Ouder - vrijdag 26 oktober 2018
Henk v Ouder - vrijdag 26 oktober 2018
Je kunt links en rechts de logaritme nemen en dan verder kijken:$\eqalign{ & 6^{1200} = 10^{xy} \cr & \log \left( {6^{1200} } \right) = \log \left( {10^{xy} } \right) \cr & 1200 \cdot \log (6) = xy \cdot \log (10) \cr & x = \frac{{1200 \cdot \log (6)}}{{y \cdot \log (10)}} \cr} $Dat is vooral een kwestie van het toepassen van de rekenregels. Hopelijk helpt dat? WvR vrijdag 26 oktober 2018
WvR vrijdag 26 oktober 2018
©2001-2024 WisFaq