Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65415 

Re: Afronden

Soms (bijvoorbeeld in de landmeetkunde) wordt als het laatste cijfer een 5 is naar het even getal afgerond, dat wil zeggen als het cijfer ervoor even is wordt naar beneden afgerond (2,25 → 2,2), als het oneven naar boven (2,35 → 2,4) — dit heeft als voordeel dat som van de afrondverschillen bij optellingen minimaal is, bijvoorbeeld:

2,25 + 2,35 + 2,45 + 2,55 = 9,60
  • bij standaard afronding: 2,3 + 2,4 + 2,5 + 2,6 = 9,8
    (totale afrondfout = 0,2)
  • bij afronden naar even: 2,2 + 2,4 + 2,4 + 2,6 = 9,6
    (totale afrondfout = 0,0)
Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Afronden

Pim Sc
Student hbo - maandag 22 oktober 2018

Antwoord

Dankjewel voor de toevoeging.

tb
woensdag 24 oktober 2018

©2001-2024 WisFaq