Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 78262 

Re: Vergelijkingen met beiderzijds kwadraten oplossen

Goedemiddag,
Ik kwam op hetzelfde probleem uit, lijkt erop dat ik hetzelfde boek gebruik. Bij de PS staat dat er een snellere manier is. Daar ben ik wel nieuwsgierig naar, misschien snap ik het dan beter...
Gr Youri

Youri
Student hbo - donderdag 18 oktober 2018

Antwoord

De snelle manier staat op Vergelijkingen met beiderzijds kwadraten oplossen, onderaan de pagina. Soms is het handig om de reacties te lezen.

$\eqalign{
& {\left( {2x + 5} \right)^2} = {(3 - x)^2} \cr
& 2x + 5 = 3 - x \vee 2x + 5 = - (3 - x) \cr
& 3x = - 2 \vee 2x + 5 = - 3 + x \cr
& x = - \frac{2}{3} \vee x = - 8 \cr} $

WvR
donderdag 18 oktober 2018

©2001-2024 WisFaq