\require{AMSmath} Schoenmaat leerlingen Aan de leerlingen van klas 2HV1 is gevraagd welke schoenmaat ze hebben. De resultaten staan in de frequentietabel.Schoenmaat 36 37 38 39 40 41 42Frequentie 5 4 6 4 2 3 3Bereken de gemiddelde schoenmaat in 1 decimaal nauwkeurigGeef de modus en de mediaanVan hoeveel % van deze leerlingen is de schoenmaat groter dan 39?In de klas komt een nieuwe leerling. Daardoor bestaat de modus niet meer. Wat weet je van de schoenmaat van de nieuwe leerling?Ik heb dit als volgt aangepakt:( 5 · 36 + 4 · 37 + 6 · 38 + 4 · 39 + 2 · 40 + 3 · 41 + 3 · 42 ) / 27 = 38,56. Afgerond is dat 38,6De modus is hier de klasse van maat 38 en ( 27 + 1 ) / 2 = 14. De mediaan is maat 38Totaal aantal leerlingen is 27. Van 8 leerlingen is de schoenmaat groter dan 39. Dit is dan 8/27 · 100% = 29,63%Als de modus niet meer bestaat door de komst van een nieuwe leerling, dan is de schoenmaat 36. Joost Iets anders - maandag 15 oktober 2018 Antwoord Dat lijkt me allemaal in orde. WvR dinsdag 16 oktober 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Aan de leerlingen van klas 2HV1 is gevraagd welke schoenmaat ze hebben. De resultaten staan in de frequentietabel.Schoenmaat 36 37 38 39 40 41 42Frequentie 5 4 6 4 2 3 3Bereken de gemiddelde schoenmaat in 1 decimaal nauwkeurigGeef de modus en de mediaanVan hoeveel % van deze leerlingen is de schoenmaat groter dan 39?In de klas komt een nieuwe leerling. Daardoor bestaat de modus niet meer. Wat weet je van de schoenmaat van de nieuwe leerling?Ik heb dit als volgt aangepakt:( 5 · 36 + 4 · 37 + 6 · 38 + 4 · 39 + 2 · 40 + 3 · 41 + 3 · 42 ) / 27 = 38,56. Afgerond is dat 38,6De modus is hier de klasse van maat 38 en ( 27 + 1 ) / 2 = 14. De mediaan is maat 38Totaal aantal leerlingen is 27. Van 8 leerlingen is de schoenmaat groter dan 39. Dit is dan 8/27 · 100% = 29,63%Als de modus niet meer bestaat door de komst van een nieuwe leerling, dan is de schoenmaat 36. Joost Iets anders - maandag 15 oktober 2018
Schoenmaat 36 37 38 39 40 41 42Frequentie 5 4 6 4 2 3 3
Joost Iets anders - maandag 15 oktober 2018
Dat lijkt me allemaal in orde. WvR dinsdag 16 oktober 2018
WvR dinsdag 16 oktober 2018
©2001-2024 WisFaq