Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kleedmogelijkheden

Wim heeft 6 paar schoenen, 8 broeken en 5 T-shirts
  1. Hoeveel mogelijkheden heeft Wim om zich hiermee te kleden?
  2. Wim koopt er 1 paar schoenen, 1 broek en 2 T-shirts bij. Hoeveel mogelijkheden heeft Wim nu meer dan eerst om zich te kleden?
Ik heb dit als volgt aangepakt:
  1. 6 paar schoenen, 8 broeken en 5 T-shirts. Wim heeft dan 6 · 8 · 5 = 240 mogelijkheden om zich te kleden.
  2. Wim heeft nu 7 paar schoenen, 9 broeken en 7 T-shirts. Hij heeft dan 7 · 9 · 7 = 441 mogelijkheden om zich te kleden. Dat zijn 441 -240 = 201 mogelijkheden meer.

Joost
Iets anders - maandag 15 oktober 2018

Antwoord

Als je er vanuit gaat dat hij de paren schoenen bij elkaar houdt, ziet dat er juist uit.

js2
dinsdag 16 oktober 2018

©2001-2024 WisFaq