\require{AMSmath} Wortels herleiden Ik snap niet hoe mensen 1/√3 herleiden naar 1/3√3. Het is waarschijnlijk inzicht, maar ik zie dit niet in. Dirk B Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 1 oktober 2018 Antwoord Vermenigvuldig teller en noemer met √3:$\eqalign{ & \frac{1}{{\sqrt 3 }} = \cr & \frac{1}{{\sqrt 3 }} \cdot \frac{{\sqrt 3 }}{{\sqrt 3 }} = \cr & \frac{{\sqrt 3 }}{3} = \cr & \frac{1}{3}\sqrt 3 \cr}$Werkt altijd...Rekenen met wortels WvR dinsdag 2 oktober 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik snap niet hoe mensen 1/√3 herleiden naar 1/3√3. Het is waarschijnlijk inzicht, maar ik zie dit niet in. Dirk B Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 1 oktober 2018
Dirk B Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 1 oktober 2018
Vermenigvuldig teller en noemer met √3:$\eqalign{ & \frac{1}{{\sqrt 3 }} = \cr & \frac{1}{{\sqrt 3 }} \cdot \frac{{\sqrt 3 }}{{\sqrt 3 }} = \cr & \frac{{\sqrt 3 }}{3} = \cr & \frac{1}{3}\sqrt 3 \cr}$Werkt altijd...Rekenen met wortels WvR dinsdag 2 oktober 2018
WvR dinsdag 2 oktober 2018
©2001-2024 WisFaq