Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekeningen met de sinus en de cosinus

Hoe bereken je bijbehorende $x$ bij $y_{min}$ en $y_{max}$?

manal
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 30 september 2018

Antwoord

$y$ is maximaal na een kwart periode nadat de grafiek de evenwichtsstand heeft bereikt. De evenwichtsstand wordt bereikt als $\sin(...)=0$ en dat is dan bij $x=1,5$. De periode is 8. Het maximum zit dus bij $x=1,5+2$ oftewel $x=3,5$.



$y$ is minimaal na driekwart periode nadat de grafiek de evenwichtsstand is gepasseerd. De periode is 8, dus bij $x=1,5+6$ oftewel $x=7,5$ wordt het minimum bereikt.

Helpt dat?

WvR
zondag 30 september 2018

©2001-2024 WisFaq