\require{AMSmath} Optellen logaritmen verklaren In mijn boek moet ik de volgende som afmaken:1. Stel dat 2log(3) = p en 2log(7) = q2. Dan gelft: 3 = 2p en 7 = 2q3. En 21 = 3·7 = 2p · 2q = ....Ik snap het tot en met vraag twee, daarna niet meer. Niels Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 27 september 2018 Antwoord 3. $21=3·7=2^p·2^q=2^{p+q}$4. $^2\log(21)=p+q$5. $^2\log(21)=^2\log(3)+^2\log(7)$Zoiets?Zie ook Rekenregels voor logaritmen WvR donderdag 27 september 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
In mijn boek moet ik de volgende som afmaken:1. Stel dat 2log(3) = p en 2log(7) = q2. Dan gelft: 3 = 2p en 7 = 2q3. En 21 = 3·7 = 2p · 2q = ....Ik snap het tot en met vraag twee, daarna niet meer. Niels Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 27 september 2018
Niels Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 27 september 2018
3. $21=3·7=2^p·2^q=2^{p+q}$4. $^2\log(21)=p+q$5. $^2\log(21)=^2\log(3)+^2\log(7)$Zoiets?Zie ook Rekenregels voor logaritmen WvR donderdag 27 september 2018
WvR donderdag 27 september 2018
©2001-2024 WisFaq