\require{AMSmath} Hyperbol Als $\pi$r2 de inhoud van een cirkel is, en de afgeleide 2$\pi$r de omtrek, lijkt er een verband naar de formules voor bol.4$\pi$r2 als oppervlakte van de bolen dit is de afgeleide van 4/3$\pi$r3Er lijkt een verband tussen oppervlakte cirkel en oppervlakte bol, met een factor 22Ik stel me nu een hyperbol voor die alls 'oppervlakte' x$\pi$r3 heeft en afgeleide is van x/4$\pi$r4De vraag is of er een dergelijk verband is en de x bijvoorbeeld 33 is.Kan een van jullie hier uitsluitsel over geven? Leon H Student hbo - woensdag 26 september 2018 Antwoord De formules voor bollen en sferen van alle dimensies kun je bij onderstaande link vinden.Het volume van de $4$-dimensionale bol is $\frac{\pi^2}2r^4$ en de oppervlakte van die bol is $2\pi^2 r^3$. Dat geeft niet de $3^3$ die jij zoekt. Zie Wikipedia: n-sphere kphart woensdag 26 september 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als $\pi$r2 de inhoud van een cirkel is, en de afgeleide 2$\pi$r de omtrek, lijkt er een verband naar de formules voor bol.4$\pi$r2 als oppervlakte van de bolen dit is de afgeleide van 4/3$\pi$r3Er lijkt een verband tussen oppervlakte cirkel en oppervlakte bol, met een factor 22Ik stel me nu een hyperbol voor die alls 'oppervlakte' x$\pi$r3 heeft en afgeleide is van x/4$\pi$r4De vraag is of er een dergelijk verband is en de x bijvoorbeeld 33 is.Kan een van jullie hier uitsluitsel over geven? Leon H Student hbo - woensdag 26 september 2018
Leon H Student hbo - woensdag 26 september 2018
De formules voor bollen en sferen van alle dimensies kun je bij onderstaande link vinden.Het volume van de $4$-dimensionale bol is $\frac{\pi^2}2r^4$ en de oppervlakte van die bol is $2\pi^2 r^3$. Dat geeft niet de $3^3$ die jij zoekt. Zie Wikipedia: n-sphere kphart woensdag 26 september 2018
Zie Wikipedia: n-sphere
kphart woensdag 26 september 2018
©2001-2024 WisFaq