Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepaling van een cirkelvergelijking

Bepaling van cirkelvergelijking met middelpunt (2,0) die de lijn x=y raakt. Als ik de vergelijking opstel en de waarde van x en y invul in de formule (x=2 en y=x) vind ik (x-2)2+y2=4 namelijk 4-8+4+4=4. In het boek is de oplossing: (x-2)2+y2= 2.
  • Wat doe ik verkeerd?

Walter
Ouder - donderdag 20 september 2018

Antwoord

Hallo Walter,

Je vraag is: "wat doe ik verkeerd?". Maar je geeft wel een heel vage beschrijving van wat je hebt gedaan:
  • Als ik de vergelijking opstel ......
    Wat is 'de vergelijking'? Welke vergelijking heb je opgesteld?
  • ... en de waarde van x en y invul ....
    Wat zijn 'de waarden'? Welke waarden heb je gekozen voor x en y (en waarom)? Hoe kom je aan (x-2)2+y2=4?
Beschrijf wat nauwkeuriger welke denkstappen je hebt uitgevoerd, wellicht kunnen we dan beter zien waar het mis gaat.

GHvD
donderdag 20 september 2018

 Re: Bepaling van een cirkelvergelijking 

©2001-2024 WisFaq