Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 86844 

Re: Integraal waarde van |x|

Dag Floor,
Als ik die laatste regel uitwerk bekom ik :
INT -xdx tussen 0 en -2 en INt xdx tussen 1 en 0
dus:
-(x2/2) =(0-4/2) + (x2)/2=(1/2-0)
dan bekom ik toch en -2+1/2 =-3/2.

Graag nog wat bijkomende uitleg als het kan.
IN mijn cursus staat 5/2. Nu zie ik het niet meer of maak ik weeral een fout
Groetjes

Rik Le
Iets anders - maandag 17 september 2018

Antwoord

Dag Rik,

Je hebt een min vergeten:

$\eqalign{\left[-\frac{x^2}2\right]_{-2}^0 = 0 -- \frac 42 = 2}$.

Groet,

FvL
woensdag 19 september 2018

©2001-2024 WisFaq