\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 86845 Re: Irrationale ongelijkheid Uw antwoord is me nogal onduidelijk...Het domein of de bestaansvoorwaarde had ik inderdaad al in beschouwing genomen.√(2x2-1)$\geq$0$\geq$x?Daar volg ik toch even nietEn... blijft de vraag nog steeds waarom er een deel van de oplossing weg valt bij het kwadrateren.... jan Leerling mbo - maandag 17 september 2018 Antwoord Als $x\le-\frac12\sqrt2$ dan is $x$ (zeker) negatief, toch? En $\sqrt{2x^2-1}$ is dan positief.Je begint zelf met de `kwadrateringsvoorwarde' $x\ge0$; dan kun je daar geen negatieve oplossingen uit halen. kphart maandag 17 september 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Uw antwoord is me nogal onduidelijk...Het domein of de bestaansvoorwaarde had ik inderdaad al in beschouwing genomen.√(2x2-1)$\geq$0$\geq$x?Daar volg ik toch even nietEn... blijft de vraag nog steeds waarom er een deel van de oplossing weg valt bij het kwadrateren.... jan Leerling mbo - maandag 17 september 2018
jan Leerling mbo - maandag 17 september 2018
Als $x\le-\frac12\sqrt2$ dan is $x$ (zeker) negatief, toch? En $\sqrt{2x^2-1}$ is dan positief.Je begint zelf met de `kwadrateringsvoorwarde' $x\ge0$; dan kun je daar geen negatieve oplossingen uit halen. kphart maandag 17 september 2018
kphart maandag 17 september 2018
©2001-2024 WisFaq