\require{AMSmath} Rekenen met machten Beste WisFaq,Ik ben een leerling van HAVO/VWO onderbouw. Ik moet voor wiskunde de macht van een product uit kunnen rekenen. kan iemand mij simpel uitleggen hoe het moet: (-3a2)3×(a5)3Alvast bedanktRekenen met machten Michi Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 15 september 2018 Antwoord Op het herleiden van machten kan je uitleg en voorbeelden vinden.In jouw geval krijg je:$\eqalign{ & \left( { - 3a^2 } \right)^3 \cdot \left( {a^5 } \right)^3 = \cr & \left( { - 3} \right)^3 \cdot \left( {a^2 } \right)^3 \cdot a^{15} = \cr & - 27 \cdot a^6 \cdot a^{15} = \cr & - 27a^{21} \cr}$Het komt neer op het toepassen van de rekenregels voor machten.Regel 1.Bij de macht van een product neem je elke factor tot die macht.Regel 2.Bij een macht van een macht vermenigvuldig je de exponenten.Regel 3.Een product van machten met hetzelfde grondtal kun je herleiden tot één macht door de exponenten op te tellen.Lukt dat zo denk je? WvR zaterdag 15 september 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste WisFaq,Ik ben een leerling van HAVO/VWO onderbouw. Ik moet voor wiskunde de macht van een product uit kunnen rekenen. kan iemand mij simpel uitleggen hoe het moet: (-3a2)3×(a5)3Alvast bedanktRekenen met machten Michi Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 15 september 2018
Michi Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 15 september 2018
Op het herleiden van machten kan je uitleg en voorbeelden vinden.In jouw geval krijg je:$\eqalign{ & \left( { - 3a^2 } \right)^3 \cdot \left( {a^5 } \right)^3 = \cr & \left( { - 3} \right)^3 \cdot \left( {a^2 } \right)^3 \cdot a^{15} = \cr & - 27 \cdot a^6 \cdot a^{15} = \cr & - 27a^{21} \cr}$Het komt neer op het toepassen van de rekenregels voor machten.Regel 1.Bij de macht van een product neem je elke factor tot die macht.Regel 2.Bij een macht van een macht vermenigvuldig je de exponenten.Regel 3.Een product van machten met hetzelfde grondtal kun je herleiden tot één macht door de exponenten op te tellen.Lukt dat zo denk je? WvR zaterdag 15 september 2018
WvR zaterdag 15 september 2018
©2001-2024 WisFaq