Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunten van twee cirkels

Ik heb als oplossing van de snijpunten van de twee cirkels:

x2+y2= 25
x2+y2+6x+2y+1=0

(-3,-4)(-24/5,7/5).

Dit klopt niet met uw oplossing - wat is fout? met dank

Walter
Ouder - vrijdag 14 september 2018

Antwoord

Ik heb geen idee welke oplossing je precies bedoelt, maar de opgave van snijpunten van twee cirkels is echter anders dan deze... Zou dat het zijn?

Als je deze vraag oplost met de geschetste methode gaat het verder prima.

$
\eqalign{
& x^2 + y^2 = 25 \cr
& x^2 + y^2 + 6x + 2y + 1 = 0 \cr
& \_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\,\, - \cr
& - 6x - 2y - 1 = 25 \cr
& 6x + 2y = - 26 \cr
& 2y = - 6x - 26 \cr
& y = - 3x - 13 \cr
& \cr
& x^2 + \left( { - 3x - 13} \right)^2 = 25 \cr
& x^2 + 9x^2 + 78x + 169 = 25 \cr
& 10x^2 + 78x + 144 = 0 \cr
& 5x^2 + 39x + 72 = 0 \cr
& \left( {x + 3} \right)(5x + 24) = 0 \cr
& x = - 3 \vee x = - \frac{{24}}
{5} \cr
& y = - 4\,\,\,\,\,y = \frac{7}
{5} \cr}
$

WvR
vrijdag 14 september 2018

©2001-2024 WisFaq