Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Zoeken naar formule die lijkt op een bilineaire functie

Beste WisFAQ

Zoeken naar formule die lijkt op een bilineaire functie

Is het mogelijk om een “bi-lineair“ systeem zoals wordt weergegeven door onderstaande data-set, wiskundig te beschrijven? Het lijken 2 aparte rechte lijnen maar zijn het niet precies. Er is een vloeiende overgang. Kun je zoiets in één wiskundige formule uitdrukken met aparte coëfficiënten? Zoja, hoe kun je dan deze coëfficiënten vinden bijv in Excel?
 x	  y
1 1,0
2 1,2
3 1,4
4 1,6
5 1,8
6 2,0
7 2,2
8 2,4
9 2,6
10 3,1
11 4,0
12 5,2
13 6,4
14 7,6
15 8,8
16 10,0
17 11,2
18 12,4
19 13,6
20 14,8

Sergej
Leerling mbo - donderdag 6 september 2018

Antwoord

Look what I found:

q86799img1.gif

4th Degree Polynomial Fit: y=a+bx+cx^2+dx^3...
Coefficient Data:
a = 0.097797854
b = 0.88675836
c = -0.18927106
d = 0.017681187
e = -0.00043105031

Met de CurveFinder, maar dat kan in Excel volgens mij ook wel...:-)

q86799img2.gif

Zie CurveExpert Basic

WvR
donderdag 6 september 2018

 Re: Zoeken naar formule die lijkt op een bilineaire functie 

©2001-2024 WisFaq