Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe werken wortelfuncties?

Ik ben bezig met mijn wiskundehuiswerk maken, maar ik loop nogal vast bij een opdracht over wortelfuncties! Ik snap niet hoe ze werken. Ik begrijp niet wat ik moet doen en hoe!
  • Graag zou ik hier hulp bij willen...
Moderne Wiskunde VWO klas 3

Abby T
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 5 september 2018

Antwoord

Opgave 12
q86791img1.gif
Uitwerkingen
  1. Het getal onder het wortelteken moet groter of gelijk aan nul zijn. Dus $x-2\ge 0$ dus $x\ge 2$.
  2. De wortel is op z'n kleinst als $x=2$. $f(2)=3$ is de kleinste uitkomst.

  3. Het randpunt is $(2,3)$.
  4. $x$ is $2$ of groter, dus $x\ge 2$
  5. $y$ is $3$ of groter, dus $y\ge 3$
Opgave 10
q86791img2.gif
Uitwerkingen
  1. Het getal onder de wortels moet groter of gelijk aan nul zijn. Dus voor $x=0$ hebben beide functies nog net een uitkomst.



  2. Het randpunt van $f$ is $(0,1)$ en het randpunt van $g$ is $(0,-3)$.


  3. Het randpunt van $h$ is $(0,0)$.
Zoiets moet het zijn! Hopelijk helpt dat?

Naschrift
Nu de spelregels nog even lezen...:-)

WvR
woensdag 5 september 2018

©2001-2024 WisFaq