\require{AMSmath} Breuk optellen met tussen haakjes 1/3+3(a+b) Henk Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 2 september 2018 Antwoord Als je breuken wilt optellen dan maak je ze eerst gelijknamig. Dat wil zeggen 'gelijke noemers'. Dat gaat zo:$\eqalign{ & \frac{1}{3} + 3\left( {a + b} \right) = \cr & \frac{1}{3} + \frac{{9\left( {a + b} \right)}}{3} = \cr & \frac{{1 + 9(a + b)}}{3} = \cr & \frac{{9a + 9b + 1}}{3} \cr}$Alles onder één noemer met zonder haakjes... WvR zondag 2 september 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
1/3+3(a+b) Henk Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 2 september 2018
Henk Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 2 september 2018
Als je breuken wilt optellen dan maak je ze eerst gelijknamig. Dat wil zeggen 'gelijke noemers'. Dat gaat zo:$\eqalign{ & \frac{1}{3} + 3\left( {a + b} \right) = \cr & \frac{1}{3} + \frac{{9\left( {a + b} \right)}}{3} = \cr & \frac{{1 + 9(a + b)}}{3} = \cr & \frac{{9a + 9b + 1}}{3} \cr}$Alles onder één noemer met zonder haakjes... WvR zondag 2 september 2018
WvR zondag 2 september 2018
©2001-2024 WisFaq