\require{AMSmath} Differentieren met machten Ik heb moeite met het differentieren van getallen met een macht.Ik snap de volgende opgave niet:f(x) = x3 ·22xIk snap dat je dan de productregel moet gebruiken, maar ik snap niet hoe je de afgeleide van 22x krijgt.Het antwoord moet zijn: x2 · 22x (2xln(2)+3) Kaylee Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 29 augustus 2018 Antwoord Hallo Kaylee,Nu heb je te maken met de productregel en de kettingregel. Dat wordt goed boekhouden!Voor het overzicht schrijf ik:f(x)=g(x)·h(x)met:g(x)=x3h(x)=22xDan wat voorwerk:g'(x)=3x2h'(x)=22x·ln(2)·(2)Dit is weer de kettingregel, zie mijn antwoord op jouw vorige vraagDifferentieren met machtfuncties.Eerst h'(x) maar eens wat netter schrijven:h'(x)=22x·ln(2)·(2)h'(x)=2ln(2)·22xNu zorgvuldig de productregel toepassen:f'(x)=g(x)·h'(x) + g'(x)·h(x)f'(x)= x3·2ln(2)·22x + 3x2·22xf'(x)=x2·22x(2xln(2)+3)OK zo? GHvD woensdag 29 augustus 2018 Re: Differentieren met machten ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb moeite met het differentieren van getallen met een macht.Ik snap de volgende opgave niet:f(x) = x3 ·22xIk snap dat je dan de productregel moet gebruiken, maar ik snap niet hoe je de afgeleide van 22x krijgt.Het antwoord moet zijn: x2 · 22x (2xln(2)+3) Kaylee Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 29 augustus 2018
Kaylee Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 29 augustus 2018
Hallo Kaylee,Nu heb je te maken met de productregel en de kettingregel. Dat wordt goed boekhouden!Voor het overzicht schrijf ik:f(x)=g(x)·h(x)met:g(x)=x3h(x)=22xDan wat voorwerk:g'(x)=3x2h'(x)=22x·ln(2)·(2)Dit is weer de kettingregel, zie mijn antwoord op jouw vorige vraagDifferentieren met machtfuncties.Eerst h'(x) maar eens wat netter schrijven:h'(x)=22x·ln(2)·(2)h'(x)=2ln(2)·22xNu zorgvuldig de productregel toepassen:f'(x)=g(x)·h'(x) + g'(x)·h(x)f'(x)= x3·2ln(2)·22x + 3x2·22xf'(x)=x2·22x(2xln(2)+3)OK zo? GHvD woensdag 29 augustus 2018
GHvD woensdag 29 augustus 2018
©2001-2024 WisFaq