Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 86705 

Re: Periode tijd van sin(2t)+cos(3t)

Daar heeft u gelijk in inderdaad...

Hoe kan ik de periode dan uitrekenen? Kleinste gemeen veelvoud?

Ik weet alleen dat het antwoord 2$\pi$=6.28 moet zijn...
Maar ik snap niet hoe ze dit hebben kunnen berekenen.
Hopelijk kunt u het mij uitleggen.

Rik Ba
Student hbo - maandag 20 augustus 2018

Antwoord

De sinus herhaalt zich elke $\pi$, de cosinus herhaalt zich elke $2\pi/3$. De som van beide zal zich dan herhalen elke keer als beide zich op hetzelfde moment beginnen te herhalen. Dat is elke keer na het kleinste gemeen veelvoud van $\pi$ en $2\pi/3$ en dat is inderdaad $2\pi$. Als je moeite hebt om dit te zien, plot dan eens bij beide afzonderlijk, en samen met de som.

js2
dinsdag 21 augustus 2018

©2001-2024 WisFaq