Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Krommen zwaartepunt berekenen

Beste Wisfaq,
Ik heb moeite met het volgende vraagstuk, namelijk het bepalen van de zwaartepunt van het oppervlak begrenst door de gegeven krommen:
y= 4x-x2 waarbij y=0
Hoe kan ik dit op de juiste manier oplossen?
Dank u wel

an
Student universiteit - zondag 19 augustus 2018

Antwoord

Het is altijd fijn even aan te geven wat je al geprobeerd hebt en waar je precies vastloopt.

Heb je formules geleerd om het zwaartepunt van een oppervlak begrensd door een kromme en de x-as te bepalen?
Iets van de vorm:

$\eqalign{Z_x = \frac{\int x(f(x))dx}{\int (f(x)) dx}}$?

Kun je hier iets mee?

js2
zondag 19 augustus 2018

 Re: Krommen zwaartepunt berekenen 

©2001-2024 WisFaq