Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 86688 

Re: Re: Afleiding

(Ro+dR/Ro+(Ro+dR))·Uv- Ro(Ro+Ro)·Uv
boven en onder ·1/Ro;
((1+dR/Ro)/(2+dR/Ro))Uv-1/2·Uv=

(0,5(1+dR/Ro)/(1+0,5dR/Ro))·Uv-0,5Uv

Nu zouden de haakjes goed moeten staan. Op de computer zie je ze sneller over het hoofd. Ik zie echter nog steeds niet hoe ik naar het antwoord moet werken.

gijs
Student hbo - zaterdag 18 augustus 2018

Antwoord

Nog steeds slordig. Je eerste formule wordt
$$
\left(R_0+\frac{dR}{R_0}+(R_0+dR)\right)U_v -R_0(R_0+R_0)U_v
$$daar kun je niet je tweede van maken:
$$
\frac{1+\frac{dR}{R_0}}{2+\frac{dR}{R_0}}U_v-\frac12 U_v
$$die levert wel de derde
$$
\frac12\frac{1+\frac{dR}{R_0}}{1+\frac{dR}{2R_0}}U_v-\frac12 U_v
$$Nu kun je je oude benadering gebruiken
$$
\frac1{1+\frac{dR}{2R_0}}\approx 1-\frac{dR}{2R_0}
$$Vermenigvuldig maar uit.

kphart
zaterdag 18 augustus 2018

©2001-2024 WisFaq