Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afleiding

hallo,
ik zoek het verband tussen de volgende afleiding:
Ub=(0,5·(1-dr/2ro)-0,5)Uv=-0,25Uv·dr/ro

met de vermelding ;voot kleine waarden van x(x$<$1) geldt de volgende benadering
1/(1-x)~1+x en 1/(1+x)~1-x, de functies kunnen benaderd worden door de raaklijnen door (0,1)
waarschijnlijk zie ik iets over het hoofd maar ik zie niet hoe er naar de laatste term toegewerkt word?

gijs
Student hbo - maandag 13 augustus 2018

Antwoord

Dit heeft niets met die benaderingen te maken, als je de haakjes in het middelste gedeelte wegwerkt krijg je eerst iets van de vorm $(\frac12-\frac12x-\frac12)U_v$ en vervolgens $-\frac12\cdot U_v\cdot x$; die $x$ vervang je dan weer door $\frac12\frac{dr}{d\rho}$ en klaar ben je.

kphart
maandag 13 augustus 2018

 Re: Afleiding 

©2001-2024 WisFaq