Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 86655 

Re: Re: Re: Schets de kromme van deze vergelijking

Ik kom voor a=46,84 uit. Als ik hiermee dan d probeer uit te rekenen kom ik:

46,84·cosh(d/46,84)=60
d/46,84 = cos-1(60/46,84)

dus d = (cos-1(60/46,84))·46,84)

Dit gaat echter niet door die bgcos. Weet je hoe dit komt?

In een oefening in mijn cursus zie ik ook een oefening staan waarbij dit ook gebeurt.

d/60=cos-1(7/6)=0.569 (Met de rekenmachine komt dit niet uit)

Alvast bedankt

jonath
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 9 augustus 2018

Antwoord

Je moet wel de inverse van $\cosh$ hebben niet die van de cosinus.

Zie Wikipedia: hyperbolic function

kphart
donderdag 9 augustus 2018

 Re: Re: Re: Re: Schets de kromme van deze vergelijking 

©2001-2024 WisFaq