\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 86649 Re: Re: Schets de kromme van deze vergelijking In de opgave staat na het tweede =-teken a·h·(x/a) maar als je dat uitwerkt is dat toch gewoon gelijk aan h·x? Ik heb geprobeerd om de vergelijking te vereenvoudigen en momenteel heb ik dit: y=(a/2)·(e^(x/a)+e^-(x/a)) y/a=1/2·(e^(x/a)+e^-(x/a)) stel: x=x/a en y=y/a $\to$ y = 1/2·(ex+e-x) = a·h·x jonath Student Hoger Onderwijs België - donderdag 9 augustus 2018 Antwoord Inderdaad $a\cdot h\cdot \frac xa=h\cdot x$. Als je $x=x/a$ stelt (en $y=y/a$ dan zeg je ook dat $a=1$ en dat kan niet de bedoeling zijn. De laatste gelijkheid deugt niet. want de middelste functie is echt niet lineair. kphart donderdag 9 augustus 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
In de opgave staat na het tweede =-teken a·h·(x/a) maar als je dat uitwerkt is dat toch gewoon gelijk aan h·x? Ik heb geprobeerd om de vergelijking te vereenvoudigen en momenteel heb ik dit: y=(a/2)·(e^(x/a)+e^-(x/a)) y/a=1/2·(e^(x/a)+e^-(x/a)) stel: x=x/a en y=y/a $\to$ y = 1/2·(ex+e-x) = a·h·x jonath Student Hoger Onderwijs België - donderdag 9 augustus 2018
jonath Student Hoger Onderwijs België - donderdag 9 augustus 2018
Inderdaad $a\cdot h\cdot \frac xa=h\cdot x$. Als je $x=x/a$ stelt (en $y=y/a$ dan zeg je ook dat $a=1$ en dat kan niet de bedoeling zijn. De laatste gelijkheid deugt niet. want de middelste functie is echt niet lineair. kphart donderdag 9 augustus 2018
kphart donderdag 9 augustus 2018
©2001-2024 WisFaq