Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal bepalen

Goedemorgen,

Toch meteen nog een vraag. Ik heb de uitwerking van de volgende integraal in mijn schrift staan, maar ik snap niet helemaal meer hoe ik tot de verschillende stappen kom. Zouden jullie mij de stappen kunnen laten zien om tot 8/3 te komen?

$
\eqalign{\int\limits_0^1 {\frac{{x + 1}}
{{\sqrt x }}} \,dx}
$

Bo
Student universiteit - vrijdag 3 augustus 2018

Antwoord

Je kunt bij een enkelvoudige term in de noemer de noemer wegdelen:

$
\eqalign{\int\limits_0^1 {\frac{{x + 1}}
{{\sqrt x }}} \,dx = \int\limits_0^1 {\sqrt x + \frac{1}
{{\sqrt x }}} \,dx = ...}
$

Lukt dat?

WvR
vrijdag 3 augustus 2018

©2001-2024 WisFaq